Vi lyckas alltid!

I morse vaknade vi pigga och glada. Hade sovmorgon till klockan åtta, vi vaknade innan klockan ringde och åt världens längsta, godaste frukost och tog det lugnt...

Sedan skulle vi tydligen straffas för våra synder idag.

Jag går ut och startar bilen så att den ska hinna bli varm. Stänger bildörren och bilen låser sig, med bilnycklarna i bilen...

Extra nycklarna är i stockholm hos mina föräldrar. Så jag ringer mamma som ska komma och möta oss på vägen. Vi tar L´s bil och ska åka iväg, bunkrar upp med negerbollar som färdkost.

Vi fastnar i leran med L´s bil.

Två timmar kämpar vi med pinnar, plankor, spadar, grus och försöker få loss bilen. Resultatet blir att vi blir leriga.

Min mamma kommer med nycklarna. Sedan får vi hjälp med bilen, vi puttar på och bilen kommer loss!

Så vi har missat morgonens föreläsning i programmeringsteknik.

När vi kommer in i huset sedan och ska tvätta av oss så undrar vi varför tvättmaskinen fortfarande är igång? Såklart att vattenpumpen har dåligt tryck då och tvättmaskinen inte fått något vatten!

Underbar morgon minsann! Hoppas resten av dagen är lyckad iaf!



Några tillägg L?



POK
/L

Tentafest 2

GAH. Jag är lite trött idag =) Inte bakis, bara trött... (såklart!)

Igår så var det ju tenta numbero dos i "introduktion till bioinformatik och bioteknik", alltså i biologi kan man säga.. celler, virus, bakterier, bioteknik, genetik och sådant där... Den var iallafall ganska enkel tyckte de flesta så det känns bra.. (jag kommer ångra detta om jag står där med ett underkänt prov sedan...)

Så efteråt åkte jag hem till vår lilla stuga helt själv. Satt och njöt av att VARA LEDIG! (förutom ett litet kemi-arbete som ska vara inne på måndag...) Sedan åkte jag till Axel och såg på film, vilket inte var bra för då blev vi trötta.. men sen kom Tomas och då lagade vi pizza - gott! och sedan stack vi till sebbe där det var förfest! Min underbara cykel som står på uppsala station har blivit skadad (någon har gjort sönder mitt bakdäck!) så jag blir skjutsad hela tiden överallt och min söta rumpa börjar få men av detta. Ajaj säger jag bara.

Aja, sedan cyklade vi vidare till ÖG Nation. Står i kö ett tag. Kommer fram till vakten. Och jajjamensan - såklart så hade jag glömt kårleget! Försökte blinka lite med mina långa ögonfransar och vifta lite på mitt blonda hår men det fungerade inte. Så underbart snälla Axel fick skjutsa mig till Flogsta där mitt leg var och sedan tillbaka igen! 20 minuter gjorde vi det på - typ REKORD gott folk! Så vi var inne på ög ett tag och dansade oss svettiga på trånga dansgolv och sedan åkte vi hem ganska tidigt =)

Idag blir det lite chill hos tomas med film och mys! Sköönt... men nu ska jag äta för det har jag helt glömt bort!

POK
/L


Lite tid över...

ojojoj vad tiden springer iväg! Upptagana studenter vars liv handlar om att plugga och supa emellanåt har vi blivit!

Om två dagar så har vi gått här i två månader. Tänk att det gått så fort? Vi har hunnit träffa otroligt många nya underbara människor och till och med hunnit haft en tenta som vi båda klarade (och som 40% fick underkänt på?!?! Dock brukar det tydligen vara så, såhär i början och jag ska nog inte säga något som med nöd och näppe klarade den...)

Som ettor så är man extra nervös inför tentor och extra snål med maten och extra ambitiös med plugget. Vilket kan sluta i en total katastrof - de flesta av oss är nog alldeles för nervösa inför tentor så att de kuggar, äter alldeles för lite och tappar ork, sover ännu mindre och trycker i sig litervis med kaffe för att klara dagarna, och pluggar alldeles för mycket. Imorgon har vi tenta i biologi och för mig känns det riktigt bra faktiskt, jag har varit hemma i åberga och pluggat som en besatt och kan nog det mesta om celler nu... Har drömt om "omvänt transkiptas" inatt oxå... = fått psykiska men av detta.

Jag har också kommit fram till slutsatsen att om fem år kommer jag nog vara ännu mer störd än vad jag är nu.

Idag funkade inte min hjärna när jag skulle räkna ut vilken tid jag skulle åka till skolan. Jag tänkte såhär: "Jag ska vara där halv ett, alltså 11.30 och då måste jag åka 10.30...". Upptäckte nu när jag skulle hoppa in i duschen att jag ska ju åka 11.30 om jag ska vara där 12.30 dummer... (onödigt vetande, men men) Ska hämta ut min matttenta och se om jag kan flörta mig upp till en fyra och plugga lite med X (=folk från molekylär bioteknik, alltså programmet, inte en okänd person...) och sedan hem till L i stugan!

TENTAFEEEST IMORRN DÅ!?!?!

POK
/L

ps. lite bilder bjuder man väl på;


Visar axeln på en galen pubrunda


GALEN pubrunda, sa jag det?!?!


Reccegasquen (en seriös bild!)


söta tjejer innan reccegasquen =)


Reccegasque

Nu har vi haft våran sista gasque som recce. Den var igår och var grymt kul! Sista gången med Rekå och så.. Lite sorgligt, nu är det slut på riktigt!

Ååh helt seriöst så är det enda vi ahr gjort denna vecka att plugga. Gå i skolan mellan 8-17 nästan varje dag och sedan plugga hemma till sent - vissa dagar till 24. Vi har så otroligt mycket att göra och man hinner inte riktigt med allting... Men vi är ju bäst så det går braaa! Igår var dock en riktigt lattjo-dag med studiebesök och seminarium (diskussion i grupper...) och gasque sedan. Behövdes en liten paus, men snart ska jag hem och plugga igen... suck...

Vad är en gasque då? Jo, det är ju uppsalas ord för sittning. (vi har konstiga ord för allt). Alla klär upp sig fint, killar i kavaj och tjejer i klänningar som helst ska gå över knäna, men jag tror inte många har haft det! Hur fn hittar man en klänning som är fin och går över knäna?!?!? nono... Det är bordsplacering varannan tjej-kille och man får förrätt, varmrätt och efterrätt. Det är en toastmaster och en sångförare. Alla har en sångbok med sig som man sjunger sånger ur lite då å då (när sångföraren säger till!) och där bordskamraterna får skirva en kul rad i - alltid kul att läsa dagen efter... Det är alltid några som har ordnat spex - teater eller sång - och efter ett tag när alla fått i sig lite dricka så blir den "fina" sittningen lite utspårad kan man säga.. det börjar sjungas å skålas hejvilt och allt är galet... superkul!

Igår var det skitroligt, verkligen! Lite seg idag dock men man lever ju bara en gång?!? Right!

POK
/L


RSS 2.0