Pubrunda och Dugga

Imorgon är det alltså dags för vår första dugga! (Dugga = föreberedande prov kanske man kan kalla det? Om man får x antal poäng på den så får man så slipper man göra första frågan på tentan iaf!)

Det känns rätt okej för mig, får nog inte in mer i skallen just nu i alla fall. Igår slutade vi tio och då satt jag nog och pluggade matte hela dagen, med några få raster och idag efter skolan så hade vi START-möte och då gick vår startledare Johan igenom några tal på tavlan. Jättekul att spendera en fredagskväll i skolan! Johan är söt och tar med sig massor av fika till oss iaf, han typ bakar bröd och kakor åt oss (frivilligt!) och så har vi en skön grupp också så det var inte sååå hemskt =)

Vad har hänt mer sen sist då? Förra helgen var ju galen kan jag börja med! På fredagen var det bastukväll här, vilket jag tror jag skrev om. Jag brände knäna, dom är fortfarande under läkning, och dom andra som gjorde bort sig får stå ut med våra berättelser i skolan (dom kommer ju själva inte ihåg allting..) Det roligaste var nog detta scenarium:

1. Thorsteinn tar mitt oboypaket och springer runt med det
2. Jag springer efter och försöker få tillbaka paketet
3. Thorsteinn stannar bredvid Viktor och frågar om han tycker att jag ska få tillbaka oboy-paketet
4. Viktor svarar, med en förskräckt blick; "Nej jag har inga kalsonger på mig!"

Fattarni? Vi garvade som tusan iaf!

Lördagen spenderades hos Axel i Flogsta med Jonas och Lisa. Blev Tacos til middag, MUMS! och en vääldigt flummig halvseg kväll som ändå var rätt kul...

Men inget slår nog X-PUBRUNDAN som var i tisdags. Temat var sport och jag och Lisa gick in i temat till 100! Eftersom jag redan går runt med omplåstrade ben så fick jag vara skadad fotbollspelare. Köpte tandsvärta till en utslagen tand, satte plåster lite härovar som jag målade rött nagellack på (=blod såklart) och hade fotbollsstrumpor, Pumashorts, svettband och linne med sportbehå under! Vi målade även en liten inproviserad blåtira runt mitt ena öga. Lisa var Sverige-huligan kan man nog kalla det, hon hade en blå-gul hatt/mössa som det stod Sverige på, hade målat flaggor på kinderna och hade blåa och gula kläder.. Skitsnygga var vi!
(Ja, vi gick alltså runt så här på stan sedan)

Pubrunda betyder alltså att man går runt till alla nationer (vi gick till 12 stycken) under en kväll och att man ska ta en öl på varje ställe. Efter man druckit en öl får man ett svart streck på armen och om man har 12 streck elle fler så är man jvligt bra på att dricka öl! (Vilket vissa faktiskt gjorde kan jag meddela men ändå kom till skolan dagen efter - credit!) Jag tror att jag drack fyra öl och det  räckte gott och väl kan jag tillägga! Vi hade askul, typ sprang mellan nationerna och alla såg ut som idioter i träningskläder,  skidglasögon, short osv... Vid 11 promenerade några av oss till max och tog en supergod hamburgare och sedan åkte jag och L hem och sov sååå gott och var lagom pigga 08,15 på lektionen dagen efter...

Så trots allt plugg så har vi det bra här! Uppsala is my home nu! Och L är min sambo såklart, åååh allt funkar superbra! Imorgon ska vi vara ifrån varandra då hon åker till D, men jag tror vi ska klara oss faktiskt.

Nu ska jag sova gott innan duggan imorgon!

POK
/L

Bastukväll

ååååååååååååååååh vilken underbar kväll vi hade igår!

Lite överdrivet kanske, men det var rätt trevligt iaf. Lite spontant så bjöd vi hit Niclas, Viktor, Thorsteinn, Tomas, Malin och Axel på bastukväll. Vi hann åka hem och plugga lite biologi och sedan kom dom med massor av öl och vi begav oss i mörkret  ner till bastun... Det var iskallt i vattnet men det var skönt eftersom vi bastade som galningar. Very hot and very long! Jag, Tomas och Malin gick upp först och de andra kom senare. Jag fick lite brännskador på knäet som ni redan vet, en viss L har redan skvallrat såg jag minsann! Men det var inte bara jag som var klantig... Jag vet att någon brände pannan på aggregatet, någon stukade foten, någon hade inga kalsonger på sig, någon låg på köksgolvet och snodde oboy, någon hade ansiktsmask på sig och någon fick inte på sig sina skor. Några fick springa till en buss och någon tappade ut alla sina böcker och några skrek som tjejer när de hoppade i vattnet.

Vi har grymt kul och massor av plugg. Utan det grymt kulandet skulle vi aldrig orka plugga massandet. Nu ska vi på tacokväll till Axel och mysa lite. IMORGON ÄR DET SOVMORGON PÅ LÄNGE!!!!

POK
/L

På jobbet... igen!

Hej allesammans!

Vi har varit väldigt dåliga på att uppdatera bloggen! Usch, men vi har verkligen inte haft tid alls! Fullt schema hela veckorna å igår var första lediga kvällen å då bjöd vi ut ngra från klassen på bastukväll! =)
Det blev en jättemysig kväll !
Lella kommer ha minnen från kvällen lite längre än oss andra med tanke på att hon satte knät rakt på aggregatet, vilket idag visade sig vara väldigt dumt gjort, lite brännskador är ju mysigt eller? (bild kommer upp snart, jag var tvungen att fota när hon skulle göra rent!)

Nej nu ska jag försöka komma igång med allt jobb, lärarna hade kräftskiva här igår så¨det är lite mer att göra än vanligt!

Ikväll är det tacokväll (BLÄ) men men det kommer bli mys hoppas jag !

POK/
L

Jobbet

Nykommen till jobbet sitter jag nu och taggar till inför mina sysslor...

Igårkväll kom min kära moder hem till oss... hon pratade massor och vi (jag) höll på att somna typ 40ggr.
Min pappa landade på arlanda 22.30 igårkväll och min mamma tycker inte om att köra på kvällar/nätter eftersom hon typ somnar, så jag fick lov att åka med... allt gick bra tills vi kom fram till arlanda och pappa ringer å säger att de landat, allt var i tid, men att det inte kommer ngn som kanköra ut "landgången" till dom så de blev försenade iaf.. jag somnade i bilen å sen vid 23.10 kommer han ut i bilen å kör hem (jag var död och sov hela vägen).
Morgonen har varit bra än så länge, solen skiner och jag är själv på jobbet (skönt men tråkigt att min kära S inte är här).
Efter jobbet planerar jag en snabb fika med S, sen plugg, sen träffa M en snabbis innan jag åker tillbaka hem till uppsala (det är ju kultutnatt inatt å massor med aktiviteter idag). Får se om min kära sambo kommer ut eller om hon hittar på annat bus! =)

POK
/L


Finally Friday

FREDAAAAAAG!!! Vi hade skola 8-17 idag, men nästan allting var värdelöst. Först var det matteföreläsning, där vi iförsig har en bra lärare men han gick igenom saker som man redan kunde. Sedan hade vi en obligatorisk kemi-föreläsning om risker med laborationer, ni vet SIV, att vissa saker kan brinna, att vissa saker är frätande osv. Det där har vi fått höra ungefär tio omgångar innan, så vi satt i två timmar och spelade fem i rad i mitt skrivblock istället. Men istället för X och ringar så ritade vi hjärtan och stjärnor och sedan en häst och en gris. Avancerat.

Efter det hade vi bioteknik och bioinformatik där Krabbe snackade om kloning, hur man får ut DNA-sekvenser med olika metoder osv.. Vilket är intressant, men om man drömde sig bort i en minut så fattade man inte vad hon sade när man började lyssna igen efteråt. Så man hängde med, hängde inte med, hängde med, hängde inte med.. + att en kille framför oss somnade under föreläsningen och snarkade lite tyst, vilket var himla kul. Och att en tjej kom med en fantastisk idé om att vi kunde prova på fåren som går i en hage bredvid universitetshusen att klona som de gjorde med Dolly. Blev en livlig diskussion om det.

Sedan hade vi mattelektion med en rysk lärare som inte kunde så bra svenska. Jag och L hade också gjort alla talen som man ska göra, så vi kunde allting och satt bara och lyssnade på när hon försökte förklara för de andra.. Gick knappt att kommunicera med henne då hon inte förstod oss och vi inte förstod henne. Så i pausen åkte jag och L hem!

Vi har kommit på Vägra Plugga På en Fredag (VPPF) vilket innebär att när vi kom hem från skolan så åt vi choklad, drack lite malibu/juice, gick och bastade och badade i en evighet (och drack öl) och sedan bara slappat... Fanns en idé om att gå ut ikväll men det blev inte så. Båda två ska ju upp och jobba imorgon.

Imorgon efter jobbet har jag detta att välja mellan:
* Fest hos min bror Ted som fyllt 30 (för typ 2 mån sedan, men iaf.)
* Gå ut med Ida o co då hon fyller år!
* Vara hemma med mamma o pappa som kommer hem från Turkiet
* Åka till uppsala och gå ut/kulturnatta... eller vad de var.

Såå jag ska sova på saken.

POK
/L

Ljuva studentliv

Det är sorgligt att dessa Recceveckor är slut. Från att ha supit varje dag, stressat varje eftermiddag till någon akitvitet och komma hem mitt i natten för att seda sova bort lektionerna så är det tydligen dags för oss att vara seriösa och plugga.

PLUGGA?!?! Jaha går civilingenjörsprogrammet ut på att plugga..? Vi ska alltså göra detta:

- Läsa tiotusen sidor kemi (eller typ 200 iaf. På engelska)
- Göra en miljon kemifrågor (eller typ några stycken iaf... på engelska)
- Räkna mattetal. På engelska.
- Läsa 260 sidor Biologi. På engelska.
- Skriva en populär vetenskaplig text i bioteknik. På svenska.

Och det har bara varit måndag! Halleluja universitetstid.
Jag undrar när vi ska ha tid att tvätta/städa/sova/supa/diska/köpa saker/ta det lugnt... Typ om fem år.

Ååååå trött nu dags att sova.

POK
/L


ps. för att göra det ännu bättre så har vi en hund som vi måste åka hem till varje lunch och gå ut med, en katt som väcker en på morgonen för att hon är hungrig och så ska jag jobba i helgen. Woohooow! INTEKLAGA


Recceveckorna i bild

Hej allihopa, jag orkar inte skriva massor med tanke på att min älskade lilla L redan har skrivit så, jag säger det med en bild istället (har inte tid att lägga upp fler nu med mitt sefga internet!) =)

Fast åh andra sidan skiter vi i bilden.

Denna vecka blir det allvar på skolan igen, föreläsningar 8-17 nästan varje dag, massor med plugg, plus att vi har både min lilla vovve och katten hemma =)

POK/
L

Icke-reccar

Igår var det finalgasquen för oss reccar som numera inte är reccar utan vi är teknologer nu äntligen! Den var super kan ja meddela!

Innan den så hade vi varit i gamla uppsala och gjort någonting.

Iaf, efteråt så hade vi bråttom att byta om. Jag, Lisa, Niclas och Viktor åkte snabbt hem till Axel och bytte om och snabbt tillbaka till fyrispark där gasquen hölls.  Det var kul att se alla så uppklädda och fina =) Jag satt bredvid jätteroliga människor, för en gångs skull, och hade jättekul! Mycket dans, flams och utspilld dricka. Sedan var det eftersläpp och då dansade vi loss ända till två då vi drog oss hem till Axel och skedade natten lång på en liten luftmadrass. Mysigt!

Idag har jag åkt hem och L är kvar i uppsala. Jag sitter och pluggar kemi och ska sedan gå in på matten. Måste bara meddela att jag har världens supersambo som är världens bästa vän som finns! Vi kommer få fem underbara år!

POK
/L


Vi är på gång

Åååh sista reccedagen imorgon! Fattar inte att dessa två första veckorna redan är slut! Vi har haft grrrymt kul och imorgon blir det nog ännu bättre då vi ska på gasquue (sittning). Har precis provat klänningar och nu ligger vi nerkrypta i sängarna å kurerar oss då vi är förkylda båda två och icke ska bli sjuka tills imorgon!

I måndags hade vi grymmaste klassfesten. Innan sittningen började så tävlade vi mot ESB och FA som vi hade kalssfesten med och då förlorade vi alla tre grenar, haha.. Sedan under sittningen fick man poäng för spexen också och då jklar kom vi nästan ikapp! Vi hade bästa spexen i klassen och min och Ls grupp var nog ändå snäppet bäst ;) Vi hade iaf superkul i tältet efteråt också och jag och L missade bussen (sista går 00.10) men vi lyckades hitta en nykter snäll Rickard som körde  hem oss med Ls bil =)

Annars har de vanliga lektionerna också börjat nu. Kem och matte har kickat igång och vi var och köpte böcker till kurserna nu, 1500 kronor per person!! Och tunga som tegel är dom... Vi kommer dööö! Ikväll är det förfest med klass XA men vi vet inte om vi ska gå på den.. plan 1 är att vara hemma och basta o dricka öl och ta buss in till tältet 22.00, plan 2 är att åka in till tomas och förfesta med några från vår klass där.. Vi får se hur det blir!

Sista tältsläppet idag, Finalgasque imorgon och hem på lördag! Gött!

POK
/L


RSS 2.0