maat

Hallooo!

Som sagt vi hade det supermysigt i Turkland!

I lördas åkte jag å min kära bror ut till landet för att hälsa på mormor å morfar.... Fick mkt ved kluvet, badbaljan blev ren och grusgången vacker!
I söndas åkte jag till sthlm igen för att orka till jobbet igår. Det blev mkt senare än vad jag hade räknat med så min skönhetssömn blev bara 4 h lång.... Sen igår fyllde två nära och kära år, (en av dom min far) och eftersom han befinner sig i filipinerna med min mor så åkte jag till R. Supermysigt att träffa alla igen och en bonus var ju två olika tårtor (som man såklart måste smaka på båda!!) och bullar... så min beach 2010 är över om och om igen :P
Så igår blev såklart också supersent, så skönhetssömnen blev inte mkt längre inatt heller...
Å tråkigt nog har det inte funnits ngn mat hemma eftersom ingen varit här på länge innan jag kom hem i söndas så, jag har gått lite på "sparlåga" haha... men det kanske inte gör så mkt med tanke på allt fika!

Jag å S har varit suuuuperduktiga och aktiva såklart, rivit en vägg och gjort vackrare vid vattnet, och vaxat ett golv!

Igår när jag va på jobbet så ringde min kära bror och undrar vad han ska göra med hunden för hon hade blivit biten i nosen av en huggorm... så det var bara för honom att åka till gävle å få pencillin och kortisontabletter.... stackars lilla M hon är supersvullen på hela halsen och är jätteseg.. stackarn! hoppas hon blir bättre!


Nejnuni, nu har min kära bror å K varit å kollat på ngn liten skitbåt och nu ska vi börja grilla! =)
Å på tal om båten de kollade på, den finns i tungelsta men de åkte till tumba först Hahaha!! Fail!

POK/
L


TURKIET

Klockan sju vaknade jag idag, pigg som en... kopp kaffe? Jag kunde inte somna om iaf, fuck.

Igår kom vi hem från Turkland! Usch för flygplan, både resan dit och hem var försenade... Resan dit var dock lite rolig - det började med att planet var försenat dårå, sedan när vi gick på planet till vår platser så sitter en familj där, två barn två föräldrar, och dom är tvungna att sitta en förälder med ett barn. Planet hade tre-tre stolar och dom satt två och två om ni fattar... Vi frågade om dom inte kunde sitta som normala folk tre och en men nej det var helt omöjligt! Så en flygvärdinna kom och satte oss på några platser längre bak.

När vi sitter där så kommer en till familj som måste sitta på våra platser... jahapp, bara att resa sig. Så vi står helt vilsna på gången och får vänta länge på nya platser. Till slut fick vi platser iaf, bredvid varandra. (Dock hade dom fått splitta på ett annat kompispar för jag och L var tvungna att sitta bredvid varandra... ehm?!)

På planet ingick det mat. Vi fick en påse med en torr macka, utan smör, med nåt konstigt ostliknande i och så fick vi en kopp vatten till det. Perfekt!

Vi fick bo på hotell Victoria i Side och vi fick ett minipinirum. Hotellet låg en bit från stranden så det var gratis buss till stranden varje morgon. Stranden var underbaaaaar! Det blåste härligt där så man inte märkte när man brände sig =)

Första dagen gick vi på hamam (turkiskt bad), vilket var superhärligt... Försökte hitta partyt i Side men det fanns tydligen inte. Side har EN nattklubb - Lighthouse - som vi var på en och en halv gång (en gång sprang vi bara in och ut). Aja. Våra middagar har bestått av god mat och vin/öl/drinkar varje dag.. hihi.. Varje gång slutar middagen också med att två turkar sitter bredvid oss och snackar och vill gå och ta en drink med oss och att vi får försöka komma med undanflykter för att få bort dom (turkar är envisa)

Annars så gjorde vi inte så mycket... Solade, badade, åt, drack, sov... Myspys. En dag åkte vi på en båtresa på smaragdfloden och stannade vid en strandremsa som hade havet på ena sidan och floden på ena sidan. Jättehärligt! I tisdags hade det börjat blåsa massor så att västra stranden nästan försvann och solstolar och parasoll hade blåst bort. Blåsten fortsatte så det var riktigt höga vågor i havet! Man kunde knappt bada, men det vara bara att stå på stranden och vänta på en våg så blev man blöt =)

Aja... Det var väl det. Vi savslutade med ett nattbad i torsdagsnatt och åkte hem igår =)

Nu ska jag försöka få tag på mina föräldrar som inte svarar när jag ringer, de är ute med båten och ska hämta mig idag så åker vi ut :D wihow

Miss you L!

POK
/L


HEJDÅ

NU STICKER VI!!! Förfest på Arlanda börjar strax, sedan party i en hel vecka! Efterfesten blir midsommar...

Vi kommer sakna några.

POK
/LOL

Torsdag

HEJ.

Idag så har jag och S hälsat på L och S (en annan S) på jobbet. FÖrst åkte vi till Hornstull och åt Sushiiiii (och kinesfood) och sedan gick vi till Sjömansskolan och satte oss i solen och åt daimglass och kakor. Mums! Sedan så åkte vi hem och pumpade hög musik i bilen och sjöng med... hihi
Vi har hängt i en stång också. och lyft moppar.

Imorgon åker vi! OM L hinner packa, vilket inte är helt säkert.....

POK
/L

ps. N var med

RESA BOKAD.

HEJ HEJ HEJ HEJ!

Igår bokade vi resa! Det tog väldans tid med våran beslutsångest... Men till slut så blev det... *trumvirvel*...

.........en ospeccad resa till turkiets sydkust!

Alltså så kan det gå hursomhelst. Vi kan hamna på ett sunkigt, ruttet hotell med massor av kackerlackor och vi kan få värsta flotta hotellet med all inclusive. Najjs.

Så på fredag 20.30 lämnar vi detta land för att komma hem på midsommar... och jag längtar SÅ!

Imorgon blir det först SOVMORGON som jag längtat efter så (fifan för dessa tidiga mornar alltså...) och lunch i stan med S och sedan ska jag se N spela handboll... SEN ÄR DET FREDAG Å DÅ ÅKER JAG UTOMLANDS, sade jag det?!?!? :D

POK
/L


sova!

heeej!

Igår målade och oljade jag altanen i sälen från 7 på morgonen tills 5 på eftermiddan, supermysigt med halvbra väder. Jag å S kom hem vid halv 2 inatt och sen var det bara att pallra sig upp ur sängen igen vid 6 eftersom vi skulle jobba från kl 7 idag! Dagen började bra med lite småfix, snygga till vid bryggan, rensa rabatten, kratta grus, massor med mysigt småfix ute. Sen blev våran lunch lite sen och det märktes nog lite på oss båda, men vid halv 2-2 så fick vi våran efterlängtade sushi! Mumma!
Efter lunchen hade vi i uppdrag att shoppa loss på Martin Ohlsson (Weeeiii)...
sen gjorde vi massor med annat och så slutade vi strax efter 6


En av de sjuka sakerna jag råkade göra under dagen som ett tecken på att min hjärna inte riktigt kopplade som den brukar:
Jag å S glömde ta en vagn på MO så hon gick ut för att hämta en samtidigt som jag läser igenom deras broschyr för att se om de hade bra priser på att ngt av det vi skulle ha... Så, jag bläddrade på och så kommer "hon" in i sin vita tröja och arbetsbyxor, så jag börjar gå bredvid henne och säger: "Men hörru, skulle vi inte ha ngt liknande dethär?" och först då kollar jag upp från broschyren på människan som går bredvid mig... Det är ju självklart inte S utan en helt främmande man som stirrar på mig... Haha sjukt kul, trodde jag skulle dö.. OCH nu kommer det dummaste, allt gick så fort så jag kopplade inte riktigt att jag kanske skulle säga att jag trodde att han va ngn annan utan det enda som for ut ur min mun var:  " Åhh herre guuud!" innan jag vände mig om och gick åt andra hållet XD


Nehej nu ska ja räkna ihop alla kvitton och springa med hunden innan jag somnar framför datorn!


Juste glömde säga att jag håller få att få lite småpanik över att jag å L inte har bokat ngn resa än... höh, ska nog ringa min sambokka! <3


POK/
L

Smile..?!!

Naaaw Du är bäst L!!!
Läääängtar tills på torsdaaaaaaag (eller den dan vi bokar resan!)


Nu sitter jag i den lilla sälen-stugan (som inte är så liten) och fixar en ny inventeringslista, mkt kul må jag säga (NOT). jag och S har upptäckt att vi inte har ngn mat heller eftersom vi egentligen skulle åkt tillbaka till Sthlm idag men pga det dåliga vädret så har vi inte kunnat olja och måla altanen...
Kanske åker en sväng till högfjällshotellet och kollar om pizzerian har öppet.. (inte så troligt m tanke på att allt vid backarna har säsongsstängt), annars blir det att äta paprika och en fryst gurka...

Vi var upp med tuppen idag (halv 6) för enligt ngra kända väderleks-hemsidor skulle det vara uppehåll på morgonen så vi kunde ha målat allt ute, men icke, vi hann bara skrapa räckena innan det började dugga... Så vi bestämde oss för att fixa lite fika, så först åkte vi till den närmaste macken (som tyvärr inte hade en affär), hemköp hade säsongsstängt, macken med affär öppnade inte förrän 9 så vi åkte ner till Sälen byn och tänkte gå på antingen ICA eller Coop, MEN ICA öppnade inte förrän 9 och Coop öppnade inte förrän kl 11!!! =O
Så vi fick vänta med vårat fika jäääääättelänge!


 Nej nu är det dags att fortsätta med listan!


POK/
L


Festlördag, jajjamensan!

HAHA jaa, onsdagen var väldigt rolig! Blondiner festar bäst - right?

Om fyra fucking jvla dagar så är vi troligtvis på väg söderut! Om dom där resebolagen bara vill sänka priset lite, jag menar hallååå?!?! DAX ATT SÄNKA PRISEEEET!!

Nu ska jag lägga mig i soffan med lite glass och somna. Imorgon ska jag göra ALLT som behövs göras, bla fixa csn bidrag, fixa lite fakturor och betalningar, städa bilen... mer kommer jag inte på men det är mycket iaf. Sedan så ska jag jobba tre dagar innan vi åker, då finns det inte mycket tid över till sånt.

POK
/L

ps. jag måste ju igen, trots att det redan är avslöjat på facebook, säga att L är bäst. Men jag tror att hon redan vet det... hmm...




Dagen efter dagen före!

Hej!!!

Lite om gårdagen:
Jag kom hem till L ungeför 10 över 6 igår (supermkt försenad enligt L såklart) men då måste ja säga att ja hann ta en sväng in på systemet först =)
Vi förberedde lite, började med fördrinkar och startade grillen (som enligt Ls föräldrar skulle vara superavancerat, men egentligen behövde vi skruva in en slang i gasolen och trycka på en knapp....vi är blonda men så mkt?), jaja iaf S kom ganska snart och vi åt jättegod mat och snackade massor med skiit!
När maten var slut blev vi lite ledsna och behövde fixa stämningen lite, och vad fixar inte stämningen bättre än en kortlek?? Så Bonzaiii fick det bli! Det var kul...!
Sen ringde dendär random pojken N och började prata om skattjakt, så vi sprang runt lite i huset och tillslut, bakom en soffa hittade vi ett fint litet packet inslaget i toapappet... Det var nog det bästa han kunde ge tre små blondiner.... Det var ju till S MEN hon behövde hjälp, hon hade nämligen fått ca 1000 visitkort!! Haha, såå vi hade ngt att roa oss med hela vägen på roslagsbanan in till stan!
Och innan vi ens kom till roslagsbanan hade vi lite taxi-problem, taxin som skulle hämta oss åkte nämligen till fel väg och irrade runt jättelänge innan han kom rätt!

Väl inne i stan hade vi jättekul (jag å L) med tanke på att vi ville dela ut så många visitkort som möjligt åt S ;) haha!
Kvällen slutade på Cafe Opera och sen var det ett jvla jobb att komma hem med tanke på att tunnelbanan slutat gå och nattbussarna var jobbiga, så vi åkte först till gullmars, alla tre, men sen lämnade vi kvar älskade lilla S på bussen (den gick hela vägen hem till hennes dörr). Vi bytte buss och kom på en som gick nääästan hela vägen hem så vi fick oss en liten natt-promenad också! =)
Resan hem tog aplång tid och vi kom inte hem förrän tidigt på morgonen! Vilket iofs var bra för våran tidningsutdelare kom och pratade med mig om att en av våra tidningar hade strul med leveransen men att vi skulle få ngn form av komplettering/ersättning för det.


Idag har jag å L åkt kommunalt till Åberga igen för att min bil var där...
Så för första gången i min lilla hunds liv fick hon följa med på både buss och tunnelbana! Hon var nästan helt exemplarisk, superduktig verkligen! Det enda som var läskigt var att gå på första bussen, sen gick bussfärden superbra och hon satt stilla nästan hela tiden, även på tunnelbanan... Det enda som va suuuuperläskigt var rulltrappan vi var tvugna att åka vid liljeholmen! Hon är så duktig!

Nu ska jag börja småpacka lite eftersom jag å S (en annan) åker till Sälen imorgon där vi ska jobba lite ngra dagar, kommer bli supermysigt och superkul!


POK/
L


Tjejkväll

Hej hej! Jag sitter just nu och väntar på två små blondiner (L och S) som ska komma hit och ha lite tjejmys ikväll! Både skulle vara här klockan sex, men båda är sena... Suck...

Jag har iaf precis provat att göra strawberry daiquiri och det blev ganska bra =) Sedan så var det meningen att vi skulle ha grillat köttet - men vad e detta för väder? BAJSVÄDER. Mulet och cirka 15 grader. INTE okej någonstans.

Vi ska iaf dricka och äta gott och snacka massor av tjejsnack och sedan får vi se vart kvällen leder! Det är ju Love Stockholm och så tar folk studenten, så det borde vara drag i stan, right?

POK
/L

Natt-taxi??

Okej!
Nu blev jag lite irriterad, kollade precis upp hur man ska göra om man vill frysa sitt träningskort i Uppsala (tänkte eftersom det är sommar och såklart vill man ju inte gå på ett gym när man kan va ute).. Vi pratade om det redan när vi köpte korten i höstas och människan vi pratade med sa att det var så smidigt och lätt och jättebra eftersom det inte är så många studenter som brukaar stanna i staden under sommaren...  Hmm låter ju toppen bara det att hon "GLÖMDE" nämna att det KOSTAR att frysa kortet de 60 dagarna man kan göra det.... Hmpff! Jahapp, nu sitter ja å funderar på om det är värt att frysa kortet, det kommer ju ändå gå ut under vinterlovet sen isf.. men det är säkert värt det (kostar 150 kr att frysa kortet). Hmm ska fundera lite till!

Idag då, vad har man gjort idag?
Jo jag har jobbat lite vid lägenheten jag har hand om, hittade ett oinbjudet husdjur (en spindel) som fick åka forsränning ner i avloppet, sen lämnade han som har varit där senast en liten present till mig i form av kvarglömt kaffe i kaffefiltret med lite grönt mögel som dekoration såklart! =) mkt vackert!
Dessutom har Partybilen har blivit full!

Sen har jag precis skjutsat in min kära far till sina kollegor (dom är alla så kära och klarar sig inte utan varandra) för dom skulle ut på middag, sen råkade jag lova att hämta upp honom ikväll/inatt... Hmm, STORT misstag ;p
En av pappas kollegor ska dessutom få barn om ca en månad och var supertjock (höhö, tänk att hon inte tänkte på beach 2010!!!).

Min kära mor springer runt med dammsugaren och skrämmer både hunden å katten, sen ska vi hitta på ngt mysigt och gott att käka till middag! =D

Nu har man lite saker att längta till:
Onsda: en fullspäckad kväll med grillning och tjejsnack! (undra om vi lyckas tända eld på ngn buske)
Torsda: latande i solen(?)
Freda: Åka till stugan i Sälen med S för att olja altan, måla räcken, laga räcke och inventera... stannar nog till lörda, kanske sönda =)
Månda-Onsda: jobba!
Torsda: ÅKA UTOMLANDS!!!! (måste boka resa snaaaaart!!!!)


POK/
L


SOMMARLOV

Terminens sista tenta är över och nu är det sommarlov!!!
Tentan gick nog bra för oss båda två, jag fick skrivkramp som faen som sitter kvar ännu...

Så i fredags vart det party såklart! Jag och L åkte först hem till stugan och fixade oss och lämnade en bil där. Sedan åkte vi in till stan och satte oss på Lilla Asien och åt sushi och drack öl =) Det tog tio år innan vi kom in dit pga alla studentflak, men det var bara kul! Jag vill oxå ta studenten igen!!!

Så vi åt vår första måtlid kl 3 i fredags och innan det hade vi bara ätit frukost, så man kan säga att ölen gick in snabbt... hihi.. Sedan gick vi till dalmasarna i xa som flyttat ihop och där festen skulle äga rum. Vi kom dit tidigt och det var inte många där, men efter ett tag så blev det en härlig fest! Bland annat så rakade vi någons brösthår, knäppte upp någras skjortor, dansade till reccelåten såklart, gömde en vinflaska å någons badrumsskåp, någon blödde ner sin öl.... jaa... typ så.

Sedan gick vi till vdala och satt på takterrassen och dansade och lyssnade på nåt band och hade det trevligt. Efter det var det kramkalas och några tårar fälldes när man var tvungen att säga hejdå till alla underbara xare...

Men nu har vi sommarlovet, vi har klarat ett år på universitetet och livet är härligt! Jag har sovit till halv tolv idag (!) då jag inte sovit ordentligt på två dygn, och så har jag solat. Snart blir det tacos och en soffkväll, imorrn är det dags att jobba...


NU SKA JAG KOLLA RESOR.

POK
/L


Yes!

Jag har härmed pluggat klart för denna termin! Ska bara läsa igenom anteckningarna en sista gång och sedan hoppas på att de är snälla med tentafrågorna!

IMORRN KL 14 HAR VI SOMMARLOV!!!!

Mmm... Life is good.

POK
/L

I brist på överskrifter!

Hej allihoopa!

Jag måste bara erkänna att jag faktiskt har varit duktig idag, pluggat en del, tagit emot en leverans (med viiiin), ätit sushiii, pratat med L och J typ över 1 h, läst ut en bok (som inte har ett dugg med tentan att göra)..
Måste ju skryta lite med att jag har varit ute å sprungit med majja 2 kvällar i rad också (3 med ikväll), kan iofs knappt kalla det för att springa med tanke på att hon blir så slö när det är varmt (trots att vi har väntat med att springa tills dess att det är kallare ute).

Åhh vad jag vill ha sommarlov och vara ledig nu, tänk vad härligt det hade vart!!!
Nej nu blir det att sätta på joggingskorna för jag fick precis en hund i knät!

POK/
L


En get?

Fick tvinga mig upp ur sängen kl 8 idag också, superjobbigt... Vill ha sommar och kunna sova så länge jag vill NU!!! (Förtränger att jag ska jobba hela sommarn, men ändåå..)

Sov jättedåligt i natt, runt fyra vaknade jag för då hade jag drömt att jag hade försovit mig till skolan och att jag skulle missa första mattelektionen... Helt cepe.


Idag när jag gick in på reseguiden så hittade jag detta:
Resa till Sousse för 2099:- !!!!

Dock så försvann min lycka sedan när jag såg att man flög från Skellefteå... Lite långt dit kanske?!

Woohaaa, back to the wonderfula plugget. Kanske lite sol idag så att man kan sola?

POK
/L


åååååka utomlaaands, I´m a loser baby, för jag har tentaperiod...

GODMOOOOOOORGON!

Jag har verkligen fått kämpa mig upp idag kl åtta, jag ska försöka vända tillbaka dygnet nu så att jag inte sitter och sover på tentan på fredag. Men efter fredag, dåå får jag sova hur mycket som jag vill! Wiie =)

Varje morgon och kväll och varhe stund som jag vill ha ledigt från plugget (som är ganska ofta..) så går jag in på reseguiden och söker på sista minuten resor... Och dendärresansomviskallboka finns kvar där vaaarje dag och skriker "boka miiig!!" hela tiden och förstör mitt plugg.

Så L;
Jag tycker att vi bokar den resan om den finns kvar i helgen. Punkt slut. Eller? Kanske. Om vi har mer is i magen så kan vi ju få billigare..... suck.

Igår så tog jag en paus från pluggandet (behövdes) och drog med mamma till täby c och shoppade lite =) ett par shorts, lite tröjor, linnen, solglajjor... mmm... det var riktigt najjs och länge sen!

Aja, men nu väntar mitos och meios och genmärkörer och myoglobin och mutationer och proteiner och mitokondrier på mig, dax att plugga again.

POK
/L



Första gången som vi åkte utomlands, 2007.. Små och söta och heeelt oskyldiga...

RSS 2.0